Over ons

over_ons

Hilde en Annalien; samen het hart van de praktijk

Wij zijn ervaren therapeuten die empathie en professionaliteit belangrijk vinden. In een vertrouwde omgeving zoeken we naar mogelijkheden om de hulpvraag, waarmee de cliënt komt, te behandelen.

Wij werken samen met peuterspeelzalen, (basis)scholen, huisartsen, tandartsen, orthodontisten, collega-logopedisten, consultatiebureau, (kinder)fysiotherapeuten, kinderartsen en het audiologisch centrum

Regelmatig volgen wij na- en bijscholing om in deze tijd passende hulp te bieden.

over_ons

Hilde Hofstee

Mijn naam is Hilde Hofstee. Mijn beroep logopedist/stottertherapeut geeft mij de mogelijkheid veel in contact te zijn met mensen. Ze vragen me hulp om hun mondelinge spreekvaardigheden te verbeteren. Om die hulp te kunnen bieden heb ik diverse aanvullende opleidingen gedaan na mijn basisopleiding tot logopedist in 1987. Enkele daarvan vindt u hier beneden

• Vroege interventie bij jonge stotterende kinderen in 1989
• Post HBO opleiding tot stottertherapeute aan de Hogeschool Rotterdam 1993
• Opleiding tot PEP facilitator 2000 (www.pepnederland.nl)
• Lidcombe 2007 (een gedragstherapie voor jonge stotterende kinderen)
• Opleiding in de haptonomie

Het meeste heb ik geleerd van de mensen die me de afgelopen vijfentwintig jaar bezocht hebben in mijn praktijk. Ze lieten me keer op keer zien hoe belangrijk het voor ze is om makkelijk te kunnen spreken met andere mensen. Ze deelden hun ervaringen met me en motiveerden me om zo diverse ingangen te zoeken om hun hulpvraag te benaderen. Een ieder die bij me binnenkomt krijgt zijn eigen persoonlijke benadering uitgaande van zijn specifieke hulpvraag, die hem naar mijn praktijk heeft geleid. De cliënt als ervaringsdeskundige en ik als stottertherapeute gaan samen op zoek naar mogelijkheden voor de therapie. De richtlijn stotteren voor kinderen, adolescenten en volwassenen is hierbij de leidraad.

Behalve het volgen van opleidingen blijf ik op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van stottertherapie door intervisie met collega stottertherapeuten in een kwaliteitskring en door het bezoeken van conferenties in binnen- en buitenland. Deze bezoeken zetten aan tot zelfstudie.

Om zelf scherp te blijven en om in samenwerking met andere deskundigen meer zorg te kunnen bieden ben ik lid van de NVST (Nederlandse Vereniging voor Stottertherapeuten). Verder maak ik deel uit van de Kwalteitskring voor stottertherapeuten in Nijmegen. (www.stottertherapeutennetwerk.nl)

over_ons

Annalien Weiteman

Ik ben Annalien Weiteman en werk sinds 1991 met veel plezier in de praktijk van Hilde Hofstee. In de loop der jaren heb ik veel ervaring opgedaan in het onderzoeken en behandelen van kinderen en volwassenen met logopedische problemen. Daarnaast vind ik het ook belangrijk om ook op theoretisch gebied “bij te blijven”. Derhalve besteed ik veel aandacht aan na- en bijscholing.
Zo heb ik scholingen gevolgd voor:

  • Het behandelen van kinderen met het Syndroom van Down (TAN SODERBERGH EN LEESPRAAT).
  • Het behandelen van afwijkende mondgewoonten (OMFT);
  • Het behandelen van verschillende articulatie therapieën (HODSON EN PADEN/METHAPON);
  • Het behandelen van dyslexie (DYSLEXIEBEHANDELAAR).
Mijn interesses binnen de logopedie liggen breed. Door het werken binnen deze allround praktijk werk ik met cliënten van alle leeftijden en met verschillende stoornissen. Dit maakt het werk afwisselend en uitdagend. Het geeft mij veel voldoening om bij te kunnen dragen in de ontwikkeling van de cliënt.